Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçede görev yapan din görevlileri ve cami dernek başkanlarını bir araya geldi.
Din Görevlileri İle Bir Araya Geldi
Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, Kocaeli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kartepe İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan, belediye meclis üyeleri, din görevlileri ve cami dernek başkanları katıldı.
Müftülerden Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Programda konuşan Kartepe İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan din görevlilerinin vatandaşlarla kurduğu gönül bağının önemine değinerek, düzenlenen buluşma dolayısıyla Başkan Kocaman’a teşekkür etti. Kocaeli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise camilerin ibadetin yanı sıra kardeşlik, dayanışma ve toplumsal birlikteliğin de önemli merkezleri olduğunu belirtti.
Başkan Kocaman “Gönüllere Dokunan Çok Kıymetli Bir Görev Üstleniyorsunuz”
Programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, din görevlilerinin yalnızca camilerde değil, hayatın her alanında vatandaşların yanında olduğunu belirterek “Sizler, toplumumuzun manevi hayatına rehberlik ederken aynı zamanda sevinçlerimize, hüzünlerimize ve en zor zamanlarımıza ortak oluyorsunuz. İnsanlara yol gösteren, gönüllere dokunan çok kıymetli bir görev üstleniyorsunuz. Emekleriniz, samimiyetiniz ve özverili hizmetleriniz için her birinize teşekkür ediyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı kutluyorum” dedi.
Başkan Kocaman “Camilerimiz Ortak Değerlerimiz”
Camilerin toplumsal hayattaki önemine de değinen Başkan Kocaman “Camilerimiz yalnızca ibadet ettiğimiz yerler değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, aynı safta buluştuğumuz ortak değerlerimizdir. Kartepe’mizdeki 86 camimizin bakım, temizlik ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımızı düzenli olarak sürdürüyoruz. Din görevlilerimizle ve cami derneklerimizle iş birliği içerisinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Öztürk’ten Din Görevlilerine Teşekkür
Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk de din görevlilerinin toplumsal birlik ve beraberliğin korunmasında önemli sorumluluklar üstlendiğini ifade etti. Din görevlilerinin vatandaşlarla kurduğu güçlü iletişimin önemine dikkat çeken Öztürk, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek haftalarını kutladı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı








