Bu son eklenti, yapay zeka odaklı siber saldırıların ortaya çıkardığı gelişen tehditlerle mücadele eden profesyonelleri gerekli becerilerle donatmayı amaçlıyor.Yapay zeka ile ilgili tehditleri anlamanın aciliyeti, artan sayıda yapay zeka kaynaklı tehditle vurgulanan bir durum. Şubat 2024'te çok uluslu bir firmanın finans çalışanı, video konferans sırasında şirketin finans müdürü gibi davranmak üzere deepfake teknolojisini kullanan dolandırıcıların tuzağına düşerek 25 milyon dolar ödeme yaptı. Bu ayrıntılı planlanmış saldırının kurbanı olan çalışanın farkına varamadığı bir diğer konu da görüşmedeki şirket çalışanı sandığı diğer kişilerin de aslında deepfake ürünü olduğuydu.Kaspersky, yapay zekayı kullanan saldırılarla ilgili siber beceri geliştirme programlarına yönelik artan talebi karşılamak için Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalık Platformu'nun (ASAP) yeni modülünü hizmete sundu. Her biri yedi ayrıntılı dersten oluşan eğitim modülü iki aşama halinde yapılandırıldı:
- Aşama 1, dolandırıcıların yapay zekayı kötü niyetli amaçlar için nasıl kullandıklarını ve bu taktiklerle mücadele etmenin yollarını anlamaya odaklanıyor. Değinilen konular arasında sahte videoların oluşturulması (çevrimiçi konferanslar aracılığıyla kimlik hırsızlığı gibi), sahte fotoğraflar, ses taklidi ve yapay zeka aracılığıyla sunulan diğer hileler yer alıyor.
- Aşama 2, profesyonel ortamlarda yapay zeka ile ilişkili doğal riskleri araştırmaya odaklanıyor. Bu, gizli verilerin paylaşılmasının tehlikelerini, karar verme tuzaklarını, telif hakkı ihlallerini, yapay zeka jailbreak yöntemlerini, sinir ağlarının ideolojik önyargılarını, parametre manipülasyonunu ve yapay zeka sistemlerinin haklanmasını içeriyor.
-----Sponsorlu Bağlantılar-----